Návod – Náušnice „Baroque“

Pokud vám po včerejšku zbylo pár kousků rully a vy přemýšlíte co s ní, zkuste k ní přidat pár kousků Superdua a Matuba 8/0 a pusťte se do našeho posledního letošního návodu.

Romantické „krajkové“ náušnice jsou velice rychle hotové a jelikož jsou na své rozměry poměrně lehké, budou se také příjemně nosit.

Projekt je vhodný pro šikovnější začátečníky, kteří už mají nějaké základní zkušenosti s šitím z korálků – a jak už to u mých projektů chodí, budeme zejména pořádně utahovat 🙂

Budeme potřebovat:

  • Matubo Rulla (16 kusů)
  • Matubo Superduo (36 – 44 kusů, dle zvolené varianty zdobení)
  • Matubo 8/0 (cca 1 gram, prostě trochu … )
  • Náušnicové háčky, spojovací kroužky, volitelně dva korálky ve tvaru kapky  a k nim ketlovací nýty
  • Jehlu a nit na šití z korálků

Ukážeme si rovnou dvě varianty těchto náušnic – ve fotopostupu je ukázána první, méně zdobná varianta (jako na fotce měděnofialových náušnic), ve schématu je přidána ještě jedna, trochu zdobnější varianta (jako na fotce tyrkysových náušnic).

Aby vzor „krajky“ krásně vynikl, doporučuji použít korálky v podobných či navzájem ladících barvách – či třeba všechny ve stejné barvě, lišící se pouze povrchovou úpravou. Pokud ale chcete raději něco extravagantnějšího, klidne sáhněte i po kontrastních barvách.

Že prý náušnice nenosíte a nebo jsou na vás příliš velké? Nevadí. Jednotlivé krajkové komponenty můžete  také různě spojovat pomocí kroužků, řetízků či ketlovacích jehel a pustit se i do zábavnějších projektů, jako jsou náramky či náhrdelníky. Určitě sami dostanete spoustu nápadů jak na ně.

 Tento návod, který pro nás připravila Gianelle, podléhá licenci Creative Commons BY-NC-SA 3.0 CZ. Návod můžete volně šířit, kopírovat i upravovat, pod podmínkou že jej budete šířit zdarma, nebudete jej využívat mpro komerční účely (prodávat či vyučovat na kurzech), vydávat za svůj vlastní a v návodech zachováte všechny odkazy na náš web a web autorky návodu. Děkujeme.