Návod – sněhové vločky z korálků Superduo

Podle kalendáře by už mělo jaro klepat na dveře, příroda se ale rozhodla že tomu bude jinak a zasypaly nás přívaly sněhu. Na silnicích leží centimetry mokré šedé břečky, doprava stojí, stromy padají a nejednoho z nás napadá, že tak ohavné počasí by se snad mělo i zakázat.

Naše sněhové vločky ale kalamitu v žádném případě nezpůsobí – ba naopak, můžete si v teple domova tvořivě zarelaxovat a vyrobit si krásné „zimní“ šperky nebo bytové dekorace. Zvládnou to i začátečníci, tak se nebojte a pusťte se do toho. 

Budete potřebovat korálky Superduo, pravidelný rokajl velikosti 11/0 a rokajl větší velikosti – ideální je velký český rokajl ve tvaru kapek, ale můžete použít libovolný rokajl o velikosti zhruba 6/0. Dále si připravíme barevně ladící nit a jehlu na korálky a můžeme se pustit do práce.

 Tipy:

Můžete použít dvě barvy korálků Superduo a vytvořit tak ještě efektnější vločku. Na ukázkové fotce vidíte vločky, na které byly použity matné čiré a bílé korálky Superduo.

A pokud byste nejraději poslali zimu do kytek, tak jako my, sáhněte po optimistických jarních barvičkách.

 

 Tento návod, který pro nás připravila Gianelle, podléhá licenci Creative Commons BY-NC-SA 3.0 CZ. Návod můžete volně šířit, kopírovat i upravovat, pod podmínkou že jej budete šířit zdarma a v návodech zachováte všechny odkazy na náš web a web autorky návodu. Děkujeme.