Návod – Ježovky (nejen) z korálků Superduo a Preciosa Pip

Dnes nám pošťák dovezl obrovský balík … plný úžasných korálí Preciosa Pip. Tyto drobné korálky ve tvaru melounového semínka či okvětního lístku můžete s výhodou využít nejen na zdobení obšitých kabošonů či tvorbu květinových motivů … můžete si s nimi klidně ušít tyhle úžasné korálkové korálky inspirované podmořským světem. Hotové korálky vypadají velice efektně, jsou rychle hotové a zvládne je ušít i zdatnější začátečník. Tak co, jdeme na to?

A pokud zrovna nemáte Pipy po ruce, nevadí … můžete je nahradit korálky Superduo nebo Superuno, Preciosa Solo, mačkanámi jazýčky 3x11mm či kapkami 6x4mm  a nebo dokonce i 3mm mačkanými kuličkami či ohňovkami. Všechny tyto varianty budou vypadat skvěle 😉

Na jednu „ježovku“ si připravte dvacet kousků Superdua  a dvacet kousků doplňkových korálků dle vašeho výběru a dále nit a jehlu na šití z korálků.

Samotný postup práce není těžký a úspěšně se s ním popere i zdatnější začátečník. Jediný problém by snad mohl být v tom, že tenhle design vyžaduje  skutečně pevné a poctivé utažení (špatně utažené korálky nedrží tvar a mohou praskat). Pokud jste ještě nikdy z korálků netvořili, můžete si správné utahování natrénovat na peyotových dutinkách z rokajlu nebo korálků Superduo.

Hotové „ježovky“ mají poměrně velké průtahy, takže je můžete bez problémů navléknout i na silnější návlekové materiály, jako jsou kožené řemínky, stuhy, šńůrky či řetízky na velkodírkové korálky. Pokud je budete chtít raději navléci na lanko či naketlovat, připravte si také větší korálky (cca 6 – 8 mm, nejlépe rondelky) na prokládání.

Tento návod, který pro nás připravila Gianelle, podléhá licenci Creative Commons BY-NC-SA 3.0 CZ. Návod můžete volně šířit, kopírovat i upravovat, pod podmínkou že jej budete šířit zdarma a v návodech zachováte všechny odkazy na náš web a web autorky návodu. Děkujeme.