Inspirace – vánoční dárek na poslední chvíli

Chcete-li své blízké, kolegy či přátele potěšit milou korálkovou drobností, můžete jim vytvořit přívěsek na mobil či kabelku v podobě andílka. Výroba je jednoduchá a může se do ní pustit i začínající korálkářka, která ovládá ketlovací očka.

Materiál:

  • Korálek ve tvaru kapky či zvonku (na sukýnku)
  • Komponent ve tvaru křidýlek
  • Drobný kovový korálek nebo rokajl (na krček – nemusí  být)
  • Korálek ve tvaru kuličky (cca 6mm, na hlavičku)
  • Malý kaplík (na svatozář – nemusí být)
  • Dlouhý ketlovací nýt
  • Poutko na mobil (nebo jednoduchou šlupnu, chcete-li andílka jako přívěsek na řetízek a nebo afroháček, chcete-li andílka jako náušnici)

a dále si nachystejte štípací a ketlovací kleště.

Korálky navlékněte na ketlovací nýt (napřed sukýnku, potom křidýlka, krček a nakonec hlavičku a svatozář – některé korálky můžete vynechat, jiné zase naopak přidat – fantazii se meze nekladou!)

Po navlečení všech korálků štípacími kleštěmi zkraťte zbývající délku ketlovacího nýtu na cca 8-10 mm a pomocí ketlovacích kleští z této délky vytvořte očko – dbejte na to, aby očko bylo pěkně kulaté a dobře uzavřené – nechcete přeci, aby obdarovanému andílek „uletěl“ ;). TIP: pokud si chcete na svém andílkovi dát záležet, zkuste si ketlovací očko předtím natrénovat na jiném kousku drátu.

Nakonec rozevřete kroužek, který najdete na přívěskovém poutku a připojte jej k právě vytvarovanému očku. Kroužek dobře uzavřete a máte hotovo.

V naší prodejně najdete spoustu druhů korálků vhodných na výrobu těchto roztomilých andělíčků, takže si můžete sestavit toho svého přesně tak, jak budete chtít.

A  nebo si u nás můžete zakoupit sadu, ve které najdete všechen potřebný materiál (ketlovací jehlu, přívěskové poutko, krásný broušený korálek na sukýnku, křidýlka, 6mm bílou voskovanou perličku a malý kaplík)