Návod – donuty z korálků Rulla

Možná vás u našeho minulého návodu napadlo, co by se stalo, kdybychom ušily oblouček dostatečně velký na to, aby se jeho konce daly spojit k sobě.

Ano, vznikl by nám kroužek, korálek ve tvaru donutu nebo rondelky, který můžeme dále mnoha způsoby zpracovat. Samy o sobě vypadají úchvatně, když ale trochu popustíte uzdu své fantazii, určitě přijdete na nesčetné způsoby, jak je dále zdobit, doplňovat, spojovat či sešívat k sobě.

Budete potřebovat

  • Korálky Rulla
  • Rokajl o velikostech 11/0 (můžete použít japonský i český rokajl)
  • Jehlu a nit na šití z korálků
  • Kožený řemínek (na nejjednodušší dokončení)
  • Volitelně 4mm kuličky nebo spike beads 5×8 mm na dozdobení

 

Nyní se nám povedlo úspěšně vytvořit kroužek z rully. Tento kroužek ale není dostatečně pevný a zbytečně moc odhaluje dírky v korálcích. Teď přijde ke slovu rokajl a celý donut zpevníme a ozdobíme.

Po dokončení této řady si můžeme otřít pot z čela – zvítězili jsme.
Můžeme zapošít a začít pomalu kutit, co s donutkem dále bude.
Zvědaví a odvážní čtenáři mohou ale klidně pokračovat dále – budeme ještě trochu zdobit.

Variace

V návodu jsme si ukázali základní donut i zdobení pomocí kulatých korálků.

Místo kuliček můžete ale úplně stejně všít malé spike beads o rozměrech 5×8, 5×10 nebo 5×13 mm (mimochodem stejné zdobení můžete vytvořit i u obloučků z minulého návodu).

Další možnosti k experimentování získáte také tím, když zaměníte „prostřední“ rokajl z pětice za jiný korálek – ideální jsou třeba korálky Superduo, kapičky nebo malé jazýčky.

A říkala jsem vám, že dovnitř donutu můžete všít korálek? A nebo velké donuty bez zdobení „řetězit“ do sebe?  Tak se vůbec neostýchejte a pojďte si hrát 😉

A pokud budete mít pocit, že se vám váš výrobek obzvláště povedl, pošlete nám jeho fotku na e-mail kurzy@zrzavakocka.cz (do předmětu napište „Vánoční tvoření“ ) a my ji zveřejníme na našem webu!

Tento návod, který pro nás připravila Gianelle, podléhá licenci Creative Commons BY-NC-SA 3.0 CZ. Návod můžete volně šířit, kopírovat i upravovat, pod podmínkou že jej budete šířit zdarma, nebudete jej vydávat za svůj vlastní a v návodech zachováte všechny odkazy na náš web a web autorky návodu. Děkujeme.